fbpx
Vælg en side

Spil talentet frem!

her er 6 fodboldlege, du kan lege i haven

Forsendelse
Levering: 1-3 hverdage

Fri fragt
Gratis fragt ved køb over 499,-

Prisgaranti
Altid bedste pris

Hvis du allerede elsker fodbold, behøver du vel egentlig ikke argumenter for at spille din yndlingssport i haven, vel? Fodbold er danskernes nationalsport og det er ikke svært at mærke for selv de mest fodboldforskrækkede nu, hvor VM-feberen raser. 

 

I disse dage og uger præger VM i fodbold både sendeflader på TV og samtaler og kommentarer blandt kolleger og kammerater. Små kommentarer som ”Så du kampen i går?” efterfulgt af højlydte udbrud og bandeord. Teknikken i et målskud, en fesen fuser af en forbier – og selvfølgelig overraskelserne, som Islands succes på grønsværen eller da Mexico vandt over de forsvarende mestre fra Tyskland.

Men det sjoveste er nu at spille!

Fodboldsporten har dybe rødder i Danmark, både blandt piger og drenge. Men det sjoveste ved fodbold er jo faktisk at spille det! Spil det i klubben eller spil det i haven med et eller flere børn og lad børnene invitere vennerne fra nabolaget ind til en god fodboldkamp. Fodboldmål i haven er en god måde at tiltrække naboer og andre børn, så I kan danne hold og få en sjovere kamp ud af det. Andre dage kan tiden lige før og efter aftensmad være perfekt til at få kvalitetstid med dine børn. Spiller I fodbold sammen i haven, har I det sjovt mens kroppen får sund motion. Og så er fodbold et meget socialt spil, der styrker samarbejde, koordination, teknik og giver jer noget at fejre, når der er mål!
 

Har du blomsterbede midt i græsplænen? Intet problem!

Bare inddrag bedet som en ekstra udfordring og leg at bedet er en modstander, der skal dribles udenom. Med fodboldmål i haven kan du inddrage dine børn fra de er små. Målene gør, at I husker at spille, når solen skinner på overliggeren og lokker børnene udenfor og væk fra iPad’en og computerspillet. Med flere spillere kan I lave jeres egen VM-turnering, mens tilskuerne kigger på og hepper i skyggen fra en Sport Brella med saftevand i hånden. Her kan spillerne få en kølig pause i halvlegen og en tår at drikke. 
 
Synes du, ungerne sidder for meget og glaner foran en skærm? Et sæt fodboldmål i haven er banen kridtet op til mange timer sjov og leg og det er en af de mest udbredte og elskede løsninger til at aktivere både voksne og børn i Danmark. Så tag børnene udenfor til leg i det grønne. Herunder kan du se ideer til aktiviteter i haven med fodboldmål. Efter en god omgang boldspil i haven kan I med god samvittighed nyde en skål fredagslik sammen til Disneysjov eller en god film fredag aften.
        
 

Her er 6 fodboldlege du kan spille i haven

Almindelig fodbold med to, fire eller flere spillere: Det gælder om at få bolden i modstanderens mål! Lav indkast eller indspark når bolden kommer uden for banen. Spilles bedst i en større have eller i en park – spil bare uden om eventuelle blomsterbede. Spil med så få eller mange regler som I ønsker og afhængigt af spillernes alder og antal. 

Spil 1-1 tunnelspil: Spil bolden imellem modstanderens ben og tæl point. Se video af tunnel-spil i kamp her.

Spil på ét mål: To spillere eller flere spiller imod hinanden på banen, eventuelt tredje mand står på mål. Ved flere spillere er det oplagt at markere holdfarver med træningsveste eller på anden måde lave en farvemarkering. Vend alternativt t-shirten på vrangen som markering af det ene hold.

Straffesparkskonkurrence: I skiftes til at skyde på mål, ligesom de gør det til VM. Kræver minimum 2 personer.

Frispark: Øv dig på frispark fra en afstand. Man kan nemt øve sig alene, men det bliver sjovere med en målmand. Sigt f.eks. efter hjørnet eller lav en regel om, at bolden ikke må ramme jorden før den kommer i mål. 

Helflugter: Spiller 1 sender bolden til spiller 2, som sender bolden i mål. Bolden må ikke ramme jorden inden den går i mål.

Find flere lege og fodboldøvelser her

5 sjove fodboldlege til børn og unge

Fodboldøvelser fra DGI

24 andre boldlege fra sjovide.dk

Brug også dine fodboldmål i haven til hockey eller frisbee-golf

De transportable fodboldmål er ideelle at tage med ned i gården eller hvis du har en god, halvforladt parkeringsplads eller en vendeplads for enden af en blind villavej i nærheden. Husk at passe på bilerne, hvis du spiller ved eller på en vej eller parkeringsplads! En voksen bør altid have et øje på spillet under de forhold. Her er nogle ideer til andre sjove aktiviteter, du kan bruge fodboldmål til:

Hockey: Brug fodboldmålet som hockeymål.

Frisbee-golf (AKA Disc Golf): Skyd på mål med en frisbee og brug dine fodboldmål som målene. Stil målene nogle steder i haven, hvor du kan få passende udfordringer med at ramme, så du f.eks. skal skyde over en hæk eller imellem træer og buske.  

Håndbold: Brug en håndbold og spil i indkørslen eller et andet egne sted med asfalt. 

Tennisboldkast: Træn din kastearm ved at skyde til måls med en tennisbold.  

Fodboldmål i haven giver god motion

Vil du gerne aktivere ungerne mere og have mere liv i haven med sjove lege og spil sammen? Så er et par fodboldmål til haven måske lige sagen. Med den nye udvikling af robuste, transportable mål, der kan foldes sammen og lægges væk, behøver fodboldmålene ikke at tænkes ind som en permanent del af havens indretning. Det er nemt at lægge dem væk til en havefest eller når der skal slåes græs og de er super nemme at tage med på ferie eller til familiefesten.
 
Fodboldmålet foldes ud og vupti – så er der også fodboldbane ved sommerhuset! Samtidig er fodboldmål fra SKLZ lavet i så robust et design, at de kan stå ude året rundt uden at tage skade. Fodboldmål i haven gør det lettere og sjovere at spille fodbold i haven og lege, at der er gang i en rigtig VM-kamp.
Fodboldspil er: 
  • Sjovt
  • Sundt
  • Styrker samarbejde 
  • Styrker øje-hånd-koordination
  • Giver et godt fællesskab blandt kammeraterne
Røde kinder, latter og aktiv leg giver bedre nattesøvn og et kick af endorfinernes lykkeskabende stoffer i kroppen. Det hjælper på kondition og fedtforbrænding og så understøtter spillet en stærk og positiv forbindelse mellem voksne og børn, som børnene vil tage med sig når de bliver ældre. Spillet udvikler selvfølgelig også ungernes motorik, hånd-øje-koordination og samarbejdsevner og giver dem mulighed for at spille bold på et højere plan og engagere sig mere i klubfodbold og sigte mod stjernerne – eller bare mod et godt holdfællesskab. 
 
Drømmen og fantasien er måske at mænge sig i verdenseliten af fodboldspillere og komme ud at spille for de store hold ude i verden. Men undervejs bliver resultatet næsten helt sikkert sammenhold og kammeratskab i klubben og en sund udvikling af barnets evner til at begå sig socialt. Meget tyder på, at regelmæssigt fodboldspil over en årrække giver stærke knogler og forebygger knogleskørhed, ligesom det forbedrer balance, hjertefunktion, kondition og muskelkraft. Dermed forebygges knoglebrud. Kilde

Fodboldmål til haven fra SKLZ er praktiske, transportable og af robust kvalitet

Hos Gaia Sport har vi mange fodboldmål til haven, der passer til børn og haver i forskellige størrelser og er super nemme at sætte op, tage ned og transportere med til parken, stranden eller ned i gården. Vores fodboldmål er robuste og holdbare og kan holde til at blive brugt – dag efter dag efter dag! Målene fra SKLZ er udstyret med slidstærkt net af nylon og robuste stænger, der holder formen og ikke knækker. Med SKLZ-udstyr er du sikker på, I ikke går ned på kvalitet og ikke skal ud at have et nyt fold-ud-mål næste gang I vil spille, fordi målet er knækket eller blevet skævt af at blive brugt og pakket sammen. Kvaliteten er i top med stænger af glasfiber og net af stærkt nylon. Kort sagt: kvalitet der kan bruges i mange år fremover. Vi har mange mål og andet udstyr til leg i haven, så du kan finde det, der passer til jeres behov. 
 

Hvor stort skal et fodboldmål til haven være? 

Når du skal vælge hvilken størrelse mål, der passer til dine behov, er der mange faktorer du kan overveje. 
Hvor meget plads har du til rådighed?
Hvor store er de børn eller voksne, der kommer til at bruge målene mest?
Skal målene bruges til at træne målspark og klubspil – eller skal de bruges mere til leg og amatørspil?
Skal målene stå i en have med græs eller på asfalt eller indenfor i en hal?
 
Fodbold kræver jo i bund og grund kun en bold og nogle, der har lyst til at spille. Man kan i princippet bruge en hvilken som helst markering i form at en streg på jorden eller et par træer til at markere målets placering. Men når du har et rigtigt mål bliver kampen bare det mere ægte. Der er ikke tvivl om, om der blev scoret eller ej. Havens planter bagved bliver ikke skudt i stykker og I risikerer ikke så nemt at bolden bliver skudt ind i et vindue bagved eller igennem hækken. Men vigtigst af alt bliver det bare sjovere, når nettet holder styr på bolden og det ligner en rigtig boldbane.
 
Hvis du har god plads og et stort fodboldhjerte, kan det være en god investering med et stort fodboldmål, som et SKLZ Pro Training Goal eller et Quickster Soccer Goal i 2,8-5,5 meters bredde. De står meget stabilt og kan holde til at du tyrer til bolden og rammer i hjørnet af nettet. Selv de store mål fra SKLZ er transportable. Stængerne kan skilles ad og hele molevitten pakkes sammen og ned i den medfølgende bærepose, så målene kan tages med på ferie, fodboldlejr eller til sommerhuset. De store mål egner sig til større spillere – tweenagers og teenagers såvel som voksne. Til de mindre haver og børn op til ca. 10 år er det mere oplagt at gå efter de små mål på 1,20-1,50 meters bredde. Goal-EE er et godt bud på et transportabelt, lille mål, som er ultra robust, men også er super nemt at flytte rundt på når der skal slåes græs eller du vil pakke målet ned og tage det med til familiefesten eller i parken. Quickster Superlite Soccer Goal er et andet bud på et lille, let fodboldmål, der kan holde til at blive spillet med. Alle fodboldmålene kan sættes fast i jorden med de pløkker, der følger med i pakken.
 
               
 
 

Udstyr til fodboldspil og anden leg i haven fra Gaia Sport

Hos Gaia Sport fører vi en lang række forskellige produkter til fodbold og andre spil og træningsformer i haven. Til fodboldkampe er det oplagt at kombinere vores transportable fodboldmål med træningsveste i to farver til at markere spillernes holdopdeling. Til de små poders træning er det godt med et ly at søge ind under når solen brager eller det regner … men det gør det selvfølgelig aldrig, når det er sommer i Danmark …! Til dette er vores Sport Brella ideelle. Og så er de også virkelig gode at tage med til stranden, så familiens små kan lege i skyggen og ikke blive solskoldede. Til træning af fodboldteknik har vi selvfølgelig kegler og hurdles, lodrette stænger til løbeøvelser – de såkaldte Agility Poles – og rebounderen Quickster Soccer Trainer. Til at øve boldkontrol har vi både Star-Kicks selvtrænere, som forbinder bolden til spilleren med en elastik og en Kickback, der holder bolden forbundet til jorden med en elastik. Det er virkelig gode redskaber til at forbedre spillerens sparketeknik, ved at øve blandt andet frispark, hjørnespark, lange afleveringer og udspark – uden at bolden bliver skudt langt pokker i vold.   

 

Udstyr til anden leg og træning fra SKLZ

Hos Gaia Sport finder du også sjippetove til træning og leg, basketkurve til at hænge på en dør, og en Powerbase til tennis, som lader dig øve skudteknik og reaktionsevne blandt andet. Eller hvad med en bulet Reaction Ball med knopper, som hopper fuldstændig uforudsigeligt og gør det ekstra sjovt og lattervækkende at spille bold til hinanden, hvor bolden skal ramme fliserne først og dernæst gribes af modstanderen? Bolden øver reaktionsevnen og er sjov, fordi man tit kommer til at kaste sig efter den i en helt forkert retning. 

 

 

Med eller uden ekstraudstyr er der al mulig god grund til at lege udenfor i haven

Så nu er det bare om at komme afsted. Inviter vennerne med til en fodboldmatch eller lav dit eget sjov ved at kaste mur med en reaktionsbold eller øve din boldteknik på græsset. Eller inviter familien med på en gang frisbee-golf næste gang I alligevel mødes til familiekomsammen eller fest.  

Her finder du et udsnit af de produkterne der er omtalt i artiklen

Vores producenter

Vind en kasse Gu Energy geler!

Tilmeld dig nyhedsbrevet for at deltage i konkurrencen.
Følg med i alle nyheder og modtag tilbud, direkte i din indbakke.

Navn
E-mail

Tak for din tilmelding!