fbpx
Vælg en side

Hvad er magnesium?

Magnesium er et vigtigt mineral, der spiller en rolle i over 300 enzymreaktioner i menneskekroppen. Dens mange funktioner inkluderer hjælp til muskel- og nervefunktion, regulering af blodtryk og understøttelse af immunsystemet.

En voksen krop indeholder omkring 25 gram magnesium, hvoraf 50-60% opbevares i knoglerne. Resten er til stede i muskler, blødt væv og kropsvæsker. En sund voksen mand bør generelt indtage 400 til 420 mg magnesium dagligt. Sunde voksne kvinder bør indtage 310 til 320 mg dagligt.


Hvorfor er det vigtigt at indtage magnesium?

Magnesium kan forbedre knoglesundheden både direkte og indirekte, da det hjælper med at regulere niveauet af calcium og D-vitamin, som er to andre næringsstoffer, der er vigtige for knoglesundheden. Forskning viser også at et højt magnesiumindtag resulterer i en lavere risiko for type 2-diabetes. Dette kan skyldes, at magnesium spiller en vigtig rolle i glukosekontrol og insulinmetabolisme. Derudover spiller magnesium en vigtig rolle i restitution af musklerne i kroppen og er derfor et essentielt supplement til kosten, hvis man er sportsudøver.

Hvilken kost indeholder magnesium?

Mange fødevarer indeholder høje niveauer af magnesium, herunder nødder og frø, grøntsager, fuldkorn og bælgfrugter. Få producenter tilføjer også magnesium til nogle morgenmadsprodukter, hvilket typisk angives på pakken.

Min kost indeholder ikke nok magnesium?

Hvis din kost ikke indeholder nok magnesium, bør du overveje et supplement til din kost. Mange danskere indtager kosttilskud, da det kan være svært at få alle de nødvendige mineraler til kroppen, i løbet af dagens kostindtag. Hvis man ønsker at tage magnesium som kosttilskud, er det vigtigt ikke at gå på kompromis med kvaliteten af magnesium. Se vores udvalg af magnesium her.

 

Her finder du et udsnit af de produkterne der er omtalt i artiklen

Vores producenter

GAIASPORTSPAR OP TIL -70%.

Vi hos Gaiasport har valgt at nedsætte priser på udvalgte produkter. Priserne er banket helt i bund da udløbsdatoen er ved at nærme sig. Mange af varerne kan holde sig langt længere en udløbsdatoen, som forresten på mange af produkterne først er sat helt til sidst på året, så køb dem nu!

GÆLDER KUN SÅ LÆNGE LAGER HAVES*