fbpx
Vælg en side

De bedste energiprodukter

Læs her om de bedste produkter for tilføjelse af energi både før og under træning./p>

Forsendelse
Levering: 1-3 hverdage

Fri fragt
Gratis fragt ved køb over 499,-

Prisgaranti Altid bedste pris

Geler, energibarer og sportsdrikke – der er jo et hav af gode og dårlige produkter på markedet, der påstår at øge din performance og restitution under og efter sport. Men hvad er det rigtige for dig? Her får du er hurtig guide. I forhold til almindelig mad er energiprodukter relativt dyre men stadig bliver de brugt af professionelle sportsfolk og amatører alle steder. Hvad er deres hemmelighed? Hvordan virker de og hvorfor er de pengene værd?

Energigel – hurtig energi til lange træningspas og konkurrencer

Hvad er der i gelerne?

Energigeler er en af de mest udbredte energitilskud til løb, cykling, triatlon og andre typer udholdenhedssport. Der er stort forskel på kvaliteten og dermed virkningen af energigels. De mest basale geler er grundlæggende set små sukkeropløsninger i brugervenlig indpakning. De er nemme at have i bæltet og indtage undervejs uden at stoppe op og giver et hurtigt kick af energi. En del maver har svært ved at fordøje den koncentrerede dosis sukker og kan give problemer med fordøjelsen undervejs. 
En tommelfingerregel er, at små personer har gavn af 20-25 g kulhydrater hver halve time og større personer omkring 30 g hver halve time. 
Kvalitetsgeler som dem vi fører fra GU Energy og Secret Training (Stealth gel) indeholder lidt mindre sukker pr. portion (22 g vs. andre mærkers 30 g). De er lettere i maven og skabt til elitesport og daglig træning. Kulhydraterne i GU gels er maltodextrin og fructose, som bruger ikke-konkurrerende veje til sukkeroptagelsen, som maksimerer udnyttelsen af kulhydraterne og reducerer belastningen på maven. Salt i gelerne hjælper med at opretholde væskebalancen ved at erstatte det natrium, kroppen mister når du sveder. Endelig indeholder gelerne en særlig formel af forgrenede aminosyrer, der kan reducere mental træthed og mindske muskelskader. Husk altid at skylle ned med vand for at opnå den bedste effekt – gerne 2 dl vand til hver gel. 

 

Hvornår skal det indtages – og hvor meget?

Geler er gode til langvarige træningspas, konkurrencer og udholdenhedstræning. De bruges ofte inden for endurance sports som maraton og triatlon. Formålet er at holde blodsukkeret stabilt og sparre musklernes glykogendepoter, så intensiteten kan holdes under hele løbet. Ofte vil man løbe/køre den første lange strækning uden energitilskud, for derefter indtage en gel eller andet med jævne mellemrum.

 

Isogel – hvad er det så?

Isogeler er energigeler med tilsat væske. De er lettere at skylle ned i og med at de i sig selv indeholder noget væske. Derfor bliver energien også optaget endnu hurtigere i musklerne. Til gengæld fylder de naturligvis en anelse mere med omkring 60 ml pr isogel.

 

Alternativer

Energy Chews, energidrikke, energivafler.

 

Undgå løbermave

Løbermave er et udtryk for mavepine og afføringstrang under løb. Der er ikke noget så ubelejligt som at skulle se sig om efter et toilet når du er ude på en lang træningstur! For at undgå løbermave er det vigtigt at du udvælger de bedste kvalitetsprodukter når vi taler energitilskud. De er optimerede til at belaste maven mindst muligt. Dernæst kan du følge et par generelle tips mod løbermave:

  • Væn maven langsomt til de produkter, du vælger. 
  • Tøm maven inden du smutter ud af døren 
  • Drik nok væske undervejs 

(Læs mere om, hvordan du kan undgå problemer med maven under træning her)

 

Energibarer – til krævende træning og hurtig restitution

 

Hvad er der i energibarerne?

En energibar er typisk en højt koncentreret kilde til kulhydrater, protein og salt med et varierende indhold af fibre. Proteinet i barerne gør, at de er gode at indtage umiddelbart efter et træningspas for at genopbygge musklerne hurtigst muligt. Mange proteinbarer har en udtalt smag af proteinpulver, mens energibarer kan have et lidt lavere indhold af protein og et højere indhold af salte og sukkerstoffer, som gør dem meget brugbare under træning. 

 

Hvornår skal det indtages – og hvor meget?

Energibarer og proteinbarer mætter mere end geler og energidrikke og er optimale til den lille sult undervejs. For de fleste passer det godt at indtage 25 g protein og 25 g kulhydrat efter styrketræning for den bedste restitution, mens de passer med omtrent 15 g protein og 50 g kulhydrat efter konditionstræning.

 

Alternativer

Energivafler, energy chews.

 

Chews – hurtig energi med bid i

 

Hvad er de der energy chews?

Chews er en sjov mellemting mellem geler og energibarer. De indeholder hurtig energi i form af sukker, protein og elektrolytter, der hjælper dig med at optage væske i kroppen. Samtidig har de lidt bid og fylder lidt i maven, hvilket kan hjælpe på ubehag i maven. De har konsistens som vingummi og findes i forskellige smagsvarianter. De små vingummiagtige tabletter kan nemt indtages løbende under din træning og give jævn energi og et balanceret blodsukker, samtidig med at de ikke ligger så tungt i maven som en energibar.

 

Hvordan og hvor meget?

For den optimale virkning bør du tage 4 chews 5 minutter før træning og derefter ca. 4 stk. for hver 45 minutter du dyrker hård løbetræning eller cykeltræning (eller anden udholdenhedstræning).

 

Alternativer

Energigel, energivafler, energibarer.

 

Hvad er din favorit?

Bruger du energibarer, gels eller chews i din træning – eller noget helt andet? Giv dine råd og fif videre til andre træningsentusiaster i kommentarfeltet. 

Her finder du et udsnit af de produkterne der er omtalt i artiklen

Vores producenter


Vind en kasse Gu Energy geler!

Tilmeld dig nyhedsbrevet for at deltage i konkurrencen.
Følg med i alle nyheder og modtag tilbud, direkte i din indbakke.

Navn
E-mail

Tak for din tilmelding!